Background Image

Winterse hardloopsferen in het buitenland

winterse hardloopsferen
De hemdjes en shorts zijn naar achteren in mijn kast verdwenen. Als ik mijn kast open, staren mijn lange tights, handschoenen, lampjes en thermoshirts mij betekenisvol aan. Zij hebben er zin in. En ik? Ik eigenlijk ook wel. De winter staat weer voor de deur. Nu zijn onze winters in Nederland niet zo heftig als in andere landen. Dat is mooi. Want we hoeven niet al te vaak door de ijzige kou en sneeuw te banjeren. En ik moet eerlijk zeggen, tot voor kort vond ik dat ook vreselijk. Ik kon daar best chagrijnig van worden. Maar sinds mijn ‘ski-ontmaagding’ in februari dit jaar, ben ik om. Tenminste, als ik in het buitenland ben. Ik neem je in deze donkere wintermaanden mee naar winterwonderland. Om precies te zijn, naar Oostenrijk, Polen en Berlijn. Uitersten, dat klopt. Maar wel leuk.

Sneeuw in Oostenrijk.
Dit jaar ging ik voor het eerst op wintersport. Een hele ervaring. Vooral het skiën. Maar niet alleen het leren skiën was nieuw. Ook het hardlopen. Zo magisch mooi. Je waant je voor even in een totaal andere wereld. Geniet van de natuur en de bergen bedolven onder een laag sneeuw. Ren in de natuurparken om de blauw bevroren meren. Zak ‘s ochtends vroeg met je hardloopschoenen weg in de centimeters dikke sneeuw en baan je een weg de heuvels op. Want echt vlak is het natuurlijk niet.

winterse hardloopsferen

Oostenrijk, winterwonderland. De natuur is magisch mooi.

Vrieskou in Polen
Polen — Krakau om precies te zijn — is fantastisch, ook in de winter. Juist in de winter. De winter staat Krakau heel erg goed. Sta ’s ochtends vroeg op, trek je winterse hardloopoutfit aan, inclusief thermokleding en een muts of haarband. Vergeet ook je handschoenen niet. Die ijzige kou doet in het begin een beetje pijn en je wimpers bevriezen (wel gegarandeerd een leuke selfie). De ijzige lucht die je inademt, je uitademing die bij elke stap die je zet een beetje warmer wordt, dat voelt goed.

winterse hardloopsferen

IJzige kou in Krakau. Heel bijzonder.

Het grauwe Berlijn.
Ook Berlijn staat hoog op mijn favorietenlijstje. De stad kent, net als Krakau, een heftige geschiedenis. Dat voel je als je door de stad loopt. Het industriële en oude karakter van de stad maakt het heel bijzonder om deze stad in de winter te bezoeken. Het oogt grauw. Alleen niet op een negatieve manier. Helemaal vrij hardlopen door de stad, onder de Brandenburger Tor, over het grasveld voor het Reichstag gebouw en langs de overgebleven resten van de Berlijnse muur met fantastische street art. Vroeger was dat wel anders. Dat ervaar je nog meer in de winter.

winterse hardloopsferen

Berlijn in de winter. Een hele ervaring.

Dit artikel schreef ik voor SPRINT Magazine. Lees hier het magazine online en geniet van meer columns, interviews en artikelen. Het nieuwe SPRINT Magazine komt 10 december uit. Met weer een nieuwe column van mij. 

 

 

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie