Background Image

Voorbereidingen voor een zomervakantie in IJsland

“Heb je met dit weer panty’s aan?”, vraagt ze een beetje verschrikt aan de telefoon. “Nee joh, het is veel te warm”, stel ik haar gerust. Het gesprek met een van mijn beste vriendinnetje is erg diepgaand op dit moment. Maar we hebben het over het feit dat ik net, zojuist voordat mijn trein gaat – zoals altijd natuurlijk weer nét op het randje – voor €30 aan nieuwe panty’s heb gekocht, 2 stuks. Nu denk jij: die krijg je bij de Hema toch veel goedkoper? Klopt. Maar sinds ik ouder en volwassener word (ahum…) geef ik mijzelf mooiere panty’s cadeau. Een goede beslissing al zeg ik het zelf. Ze zitten beter en staan mooier. Althans, dat vind ik.

Ook denk je misschien, waarom heb je in vredesnaam nieuwe panty’s nodig? Wordt het eindelijk een beetje mooi weer, ga jij panty’s kopen. Nou, goede vraag. Want waarom zou ik het hier überhaupt over panty’s hebben? Op dit moment sta ik namelijk op het punt om weer naar het buitenland te vertrekken. Augustus is dit jaar mijn reismaand. Zo fijn! Naar IJSLAND welteverstaan. En hier is het helaas ietsje kouder. Je kunt misschien begrijpen dat het gisteravond een beetje vreemd aanvoelde toen ik 3 dikke truien in mijn koffertje stond te proppen. Tegelijkertijd, al hoop ik op een mooie nazomer, werd ik een beetje sip. Want nu is de zomer echt voorbij. En voor mijn gevoel heb ik geen helemaal geen zomer gezien. Ik ben niet op vakantie naar de zon geweest en die mooie dagen in mei en juni lijken al een eeuwigheid geleden. Wat heb ik al die tijd gedaan? Mijn benen lijken nog steeds op twee witte melkflessen, hoe vaak ik ook gewoon rokjes gedragen heb. Die Nederlandse zon maakt niet echt indruk.

Geen idee. Maakt ook niet meer uit. Over een paar uurtjes zit ik in IJsland en ik kan niet wachten om dit land te ontdekken. Ook op hardloopschoenen natuurlijk, want ik denk dat dit misschien wel heel dichtbij mijn favoriet Nieuw Zeeland gaat komen. Ik houd je op de hoogte. Hopelijk met wat jaloersmakende plaatjes.

Fijn weekend en tot snel. Liefs, Marlou

Ps. Tips? Laat het me weten 🙂

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie