Background Image

Rust is ook trainen. Ja, maar…

Rustisooktrainen

Komende zondag is dan eindelijk de Bruggenloop. Dit betekent dat ik deze week rustig aan moet doen. Maar waar mensen het lastig vinden om van die bank af te komen, vind ik het lastig om erop te gaan zitten.

Een avondje niets doen en mijn sportavond een keertje laten schieten, daar ben ik niet goed in. Ik word er juist heel erg onrustig van en dat komt niet altijd ten goede aan mijn humeur. Vanavond is zo’n avond, ik sla mijn boxing bootcamp over omdat ik zondag een wedstrijd heb. Als ik een wedstrijd op het programma heb staan, neem ik de dagen ervoor altijd drastisch gas terug. Zoals ik al zei, ik ben beter in het van de bank afkomen dan erop te gaan zitten. Gas terugnemen is dan ook niet echt mijn ding. Ik ben van mezelf best wel onrustig en kan niet lang stilzitten. De dagen voor een wedstrijd is dat eigenlijk alleen maar erger. Ik moet mijn energie sparen en kan het dus niet echt kwijt in sporten. Wat ik normaal dus wel kan.

Rust nemen voor een wedstrijd doe ik dus niet echt met plezier. Al is het wel lekker na vorige week. Daarnaast weet ik dat het verstandig is om minder (heftig) te trainen. Je kunt anders nooit op en top lopen op de wedstrijddag. Dan is je lichaam al uitgeput voordat je begint. Alle energie die je gespaard hebt in de dagen van te voren, kun je er tijdens een wedstrijd uitgooien. Ik merk namelijk als ik een hele week flink getraind heb, dat mijn duurloop op zondag wel iets meer moeite kost. Zeker als ik ook nog eens spierpijn heb van de bodypump die dag ervoor. Ik zou die dag dan nooit op een top snelheid kunnen lopen. Rustig aan doen is ook trainen, je lichaam heeft rust nodig om goed te kunnen presteren. Je hoeft eigenlijk ook niet elke training tot het gaatje te gaan. Een goede training is ook een interval training die gewoon relaxt en vanzelf gaat. 

Toch ben ik op dit soort dagen altijd in conflict met mezelf. Het liefst zou ik vanavond wel gaan boksen. Er gaan wel duizenden dingen door mijn hoofd voordat ik daadwerkelijk beslis dat ik thuis blijf. En ja, dit is geen grapje, ik bel zelfs Veldje om te vragen wat ik moet doen. Want stel je eens voor dat ik een keertje een training oversla… Welke dingen er allemaal door mijn hoofd gaan? Welke niet!

“Ik heb chocolade gegeten vandaag, dat moet ik er toch aftrainen?”.

“O nee, ik sport deze week maar 3 keer. Straks kom ik nog aan deze week. Ik ga ook al twee keer uiteten”.

“Donderdag kan ik ook niet hardlopen, want dan heb ik een bedrijfsuitje”.

“De vorige keer ben ik voor een wedstrijd ook gewoon naar de boxing bootcamp geweest. Toen liep ik ook een goede wedstrijd”.

“Eigenlijk ben ik best moe en heb ik zin om lekker thuis te zitten. Maja niks doen?!”.

“Ik weet eigenlijk wel dat rust beter voor me is, rust is ook trainen. Toch?”

Hoe een mens zichzelf gek kan maken. Ik weet er alles van. Vandaar dat ik nu lekker thuis zit, gekookt heb, Casey Neistat bijkijk, dadelijk thee zet en samen met Veldje een paar afleveringen Suits kijk. Misschien toch wel lekker zo’ avondje niets doen.

Nog 5 dagen tot aan de Bruggenloop. Ik geloof dat ik er klaar voor ben. Voor de afstand ben ik niet zo bang, die kilometers heb ik wel in de benen. Ik durf alleen nooit uitspraken over mijn tijd te doen. Ik ben bang dat dit ongeluk brengt. Deze week dus alleen een baantraining en één of twee duurloopjes van maximaal 10 kilometer. Ik weet nog niet zo goed wat ik van het parcours moet verwachten, er zitten namelijk 6 bruggen in en de start is tegen de avond. 

Nu eerst ‘genieten’ van mijn rust.

Wie zie ik nog meer zondag?

Follow my blog with Bloglovin

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie