Background Image

Onderweg naar Londen in de trein

Londen

“Als ik 20 ben, dan koop ik alles wat wil. Dan heb ik veel meer geld.” Ik hoor de jonge meisjes van een jaartje of 14/15 – althans dat gok ik, die meiden zien er tegenwoordig uit als 18 (op dit moment voel ik me echt net een oma) – tegen elkaar praten. Ze zitten voor me in de trein. Terwijl ze verder praten (of eerder roddelen) over andere meiden uit hun klas en de problemen en onzekerheden die ze hebben, denk ik na. Mijn dagdroom die ik had over mijn naderende tripje naar Londen is abrupt voorbij. Nadenken over hoe ik mooie hardloopfoto’s ga krijgen, moet nog maar even wachten.

Ik ben 28 en dacht inderdaad ook precies zo toen ik 15 was. Ik werd voor het eerst verliefd tijdens een schoolreisje. In Londen welteverstaan, ha ha. En dacht toen ook dat ik op mijn 28ste mijn zaakjes wel op orde zou hebben. Maar wat is dat eigenlijk ‘je zaakjes op orde hebben’? Inmiddels 13 jaar later, reis ik voor de derde keer naar Londen. En bekijk ik de wereld wel ietsje anders. Ik heb mijn zaakjes redelijk op orde. Heb een fantastische baan, een leuk appartementje, lieve vrienden en ga ik zo vaak als mijn vakantiedagen en bankrekening het toelaten hardlopend de wereld over. Als je mij dat destijds verteld had, dan had ik je voor gek verklaard. Ik kon nog geen 50 meter hardlopen zonder aan de beademing te moeten en zag mezelf niet ergens anders dan in Limburg wonen. Of binnen 2 maanden 4 nieuwe gaatjes in mijn oren laten schieten. Mijn haar kort knippen. Knalroze lippenstift dragen. Laat staan een wereldreis maken. Of alleen afreizen naar Afrika.

Toch voel ik me soms nog steeds dat onzekere meisje van 15 dat fantaseert over de toekomst. Want over 12 jaar, als ik 40 ben, dan heb ik vast ook alles op orde. Misschien zelfs wel met een grote-mensen-huis-met-een-trap, een goed gevulde spaarrekening en een ring om mijn vinger. Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken. Daarom probeer ik maar zoveel mogelijk te genieten van het hier en nu. En ja, soms is het ook allemaal gewoon even kut. Maar dat was 13 jaar geleden ook. Hoe jong of oud je ook bent. Soms is het leuk en soms niet. En voor dit weekend? Nou… Londen, vrienden, hardlopen, lekker eten en drinken. Leuk dus!

En die hardloopfoto’s in Londen? Die komen er vast wel.

Snel meer.

Liefs,

Marlou

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie