Background Image
Hardlopen langs de Taag in Lissabon. Lissabon, Portugal
Specificaties
Lange duurloop Kort loopje Vlak Weg Voet- en/of fietspad Interval
Het lekkerste loop je in Lissabon langs de Taag. Je kunt er alle kanten op — of ja, eigenlijk maar één kant. Heb je zin een kort rondje dan loop je een kilometer of 2/3 heen en daarna loop je hetzelfde aantal weer terug. Kind kan de was doen.

Wil je een lange duurloop doen? Dan zou ik hier de tijd voor nemen. Je loop vanuit het middelpunt van de stad, het welbekende plein van de commercie: Praça do Comércio, zo richting de wijk Belém. Hier geniet je van de rijke historie van de stad, er staan een aantal prachtige monumentale gebouwen zoals:

Torre de Belém: vroeger voor verdedigingswerk, nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Mosteiro dos Jerónimo: Dit Hiëremonietenklooster is ontzettend indrukwekkend, erg mooi om te zien. Ook dit klooster staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Padrão dos Descobrimentos: Dit Monument voor Ontdekkingsreizen staat tegenover bestaand klooster.

Eigenlijk kun je al deze gebouwen zien. Ze staan op loopafstand van elkaar. Voor dit monument ligt een fantastische oude plattegrond van de wereld. Als je naar de top van dit monument gaat heb je een heel mooi uitzicht over de Taag.

Je komt langs een aantal leuke eettentjes en je vind op de route ook nog een outdoor gym. Leuk als je tussendoor wat andere oefeningen wilt doen. Ook belangrijk voor hardlopers. Al met al is dit een erg lekkere route, je geniet van het uitzicht over de mooie Ponte 25 de Abril. Dé brug die erg veel lijkt op de Golden Gate Bridge in San Francisco, beide gebouwd door dezelfde architect. Als je tussendoor op de route dorst krijgt, koop je een limonade bij een van de ‘rijdende karretjes’.

Voorzieningen
Druk Toeristisch Avond Alleen Stad
Geen beoordelingen

Plaats een reactie

Schrijf een beoordeling

Lissabon, Portugal

Get Directions