Background Image

Hohe Tauern, Krimml

Hardlopen door National Park Hohe Tauern. Krimml Wasserfälle, Gemeinde Krimml, Oostenrijk
Specificaties
Lange duurloop Kort loopje Heuvels Onverhard Voet- en/of fietspad
Hardlopen in Oostenrijk kent eindeloze mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Krimml. Een ieniemienie dorpje. Maar met mega veel mogelijkheden tot ontzettend mooie wandelingen en hardlooproutes. In de winter, maar ook zeker in de zomer. Ik ben ervan overtuigd dat alle seizoenen in Oostenrijk fantastisch zijn. Zeker als je National Park Hohe Tauern kunt bezoeken.

Aan het mini-dorpje Krimml (Salzburg) ligt het fantastische National park Hohe Tauern met de hoogste watervallen van Europa. Krimml ligt dichtbij de wat populairdere plaatsen Königsleiten en Gerlos. Krimml ligt op 1.076 meter hoogte. Het dorpje an sich is niet echt spannend. Je hebt er één Après Ski café en één Spar. Niet echt denderend voor als je na het skiën in de lampen wilt hangen.

Het National park Hohe Tauern is met een oppervlakte van 1.836 km2 één van de grootste natuurgebieden van Europa. Het park kent vele hoogtepunten zoals de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner (3789 m), de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzengletsjer en de hoogste watervallen van Europa: de Krimmler watervallen. Hohe Tauern heeft alle ingrediënten voor een geslaagde actieve vakantie in Oostenrijk middenin de natuur. – hohetauern.nl

Dit gebied rondom de waterval is een ideaal loopgebied. Je bent vanuit het dorpje Krimml binnen een kilometer in het National Park. Het national park is zó groot dat je niet per se naar Krimml hoeft om daar te kunnen hardlopen. Krimml ligt nog net in Salzburg, maar als je in Ost-Tirol of Karinthië bent, dan zijn er ook nog wat plaatsen waar je makkelijk het park kunt bereiken.Dus ook vanuit andere Oostenrijkse dorpen (en steden) is het park goed bereikbaar. In de buurt van Krimml liggen de Krimmler watervallen. Loop daar naartoe. Erg mooi om te zien.

Het national park is natuurlijk meer dan alleen de watervallen. Overal staan gele bordjes die aangeven waar je naartoe kunt lopen. Wel even opletten dat je niet verdwaald. Tijdens het hardlopen kom je een hele berg mooie plekjes tegen. Op weg naar de waterval, loop je langs een meer. Leuk om daar een rondje omheen te lopen. En terwijl je daar loopt, kom je nog zoveel andere paadjes tegen die leuk zijn om te volgen. Je kunt je rondje dus zo lang en zo kort maken als je zelf wilt. Let wel op. Het is daar natuurlijk niet vlak. In de winter kan het ook nog eens koud en nat (lees: sneeuw) zijn. 

Het national park is zó groot dat je niet per se naar Krimml hoeft om daar te kunnen hardlopen. Krimml ligt nog net in Salzburg, maar als je in Ost-Tirol of Karinthië bent, dan zijn er ook nog wat plaatsen waar je makkelijk het park kunt bereiken.

Voorzieningen
Toeristisch Natuur
Geen beoordelingen

Plaats een reactie

Schrijf een beoordeling

Krimml Wasserfälle, Gemeinde Krimml, Oostenrijk

Get Directions