Background Image

Beach run, Barcelona

Hardlopen langs het strand in Barcelona. Barcelona, Spanje
Specificaties
Lange duurloop Kort loopje Vlak Voet- en/of fietspad
Barcelona is een sportieve stad. Je ziet mensen overal sporten. Hardlopen of fietsen, maar ook skaten is ontzettend populair in deze heerlijke stad. Hier hebben we het natuurlijk over hardlopen. Ook Barcelona biedt oneindig veel hardloopmogelijkheden. Je kunt een trail run doen, van park tot park rennen, een sightjogging tour doen of gewoon — zoals veel locals — hardlopen langs het strand.

Omdat Barcelona een vrije grote stad is, is het altijd aan te raden om even te checken waar je hotel zit. Zit je hotel op redelijke afstand van het strand, dan zou ik lekker naar het strand toelopen. Anders is een metro ook zo gepakt. Start je run bij de Port de Barcelona. Je kunt vanuit hier naar het strand lopen terwijl je geniet van de haven en de peperdure boten die daar liggen. Als je de weg vervolgt kom je vanzelf bij het strand uit. Daar ligt meteen een fijn eettentje, Makamaka. Leuk om op je terugweg even te stoppen.

Dit is meteen het fijne van langs het strand lopen in Barcelona. Je kunt een stukje heen lopen en daarna hetzelfde stukje weer terug. Super fijn, want je verdwaalt niet en je kunt een fijne duurloop of interval afwerken. Maar je kunt ook helemaal doorlopen tot aan Port Olimpic om daarna via Parc de la Ciutadella en de Arc de Triomf je rondje te eindigen. Hier ligt een metrostation.

Het strand is ook populair onder de locals. In het weekend loop je nooit alleen. Heel veel Catalanen doen hier op zondag- of zaterdagochtend ook hun rondje. Dat is ook juist het mooie, je voelt je op dat moment geen toerist. Langs het strand liggen een aantal hele fijne eettentjes. Dus je kunt je food-hart ook ophalen. Scoor na je run dus een lekker ontbijtje of koffie. Dat heb je wel verdient.

Voorzieningen
Druk Toeristisch Avond Alleen Stad
Geen beoordelingen

Plaats een reactie

Schrijf een beoordeling

Barcelona, Spanje

Get Directions