Background Image
Hardlopen langs de Wisla in Krakau. Wawel Royal Castle, Krakau, Polen
Specificaties
Lange duurloop Kort loopje Vlak Weg Voet- en/of fietspad Interval
Krakau is een fantastische stad en niet zonder goede reden al een paar keer verkozen tot beste stedentrip. De stad heeft een rijke geschiedenis, veel fijne barretjes en café’s en is helemaal niet duur. De fijnste plek om te hardlopen in Krakau is langs de rivier de Wisla. In de winter, wees voorbereid op vrieskou, maar ook in de zomer. Beide geven een totaal andere sfeer.

Je kunt heel relax een rondje zonder stoplichten langs de Wisla (of Vistula River) lopen.  Op de route liggen een aantal bruggen, dus je kunt heel makkelijk oversteken en aan de andere kant van de rivier je route vervolgen. Als je zin hebt in een lange duurloop, dan kan dat. Je kunt echt heel erg lang doorlopen. Heb je dan nog niet genoeg kilometers gemaakt? Dan ren je over een van de vele bruggen en loop je aan de andere kant weer verder. Hoe makkelijk kan het zijn. Je hoeft er niet eens over na te denken. Verdwalen is dus bijna onmogelijk! Ook een interval training kan prima omdat er geen drukke wegen zijn die je moet oversteken. Langs de oever is veel te zien, saai is het niet.

Tussendoor kun je ook nog een bezoekje brengen aan het indrukwekkend Wawel Castle, gelegen op de Wawel heuvel. Je loopt hier sowieso voorbij en de entree tot het grote plein is gratis. Niet aan te raden om midden op de dag te doen, want dan is het natuurlijk bomvol met bezoekers. Maar ’s ochtends vroeg is het zeker de moeite waard.

Leuk als je richting het kasteel loopt. Dan is het een aanrader om een stukje door te lopen en dan over te steken. Aan de overkant ligt namelijk een ontzettend goed ontbijttentje, Forum Przestrzeni. Een verlaten oud Sovjet hotel (ook wel te zien aan de sombere sfeer). Mét gratis koffie als je ontbijt besteld.

Voorzieningen
Alleen Stad
Geen beoordelingen

Plaats een reactie

Schrijf een beoordeling

Wawel Royal Castle, Krakau, Polen

Get Directions