Background Image
Hardlopen door het stadscentrum van Krakau. Krakau, Polen
Specificaties
Kort loopje Vlak Weg Voet- en/of fietspad
Krakau is een heerlijke stad. Met een heleboel fijne barretjes om lekker te borrelen. Maar ook leuk om een toeristisch rondje doorheen te rennen. Het historisch centrum, de Oude Stad (die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) is heel erg mooi. De wijk Wawel, nabijgelegen met het Wawel Kasteel, pak je tijdens je loopje ook meteen mee. Je loopt kriskras door de stad zodat je meteen een goed beeld van de stad krijgt.

Om hier een beetje relax te kunnen hardlopen zonder dat je toeristen aan het uitwijken bent, is het aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan. Als de stad nog aan het ontwaken is. Met de opkomende zon is dat ook nog het mooiste moment. Loop vanaf je hotel, richting de Oude Stad via de stadspoort, door de binnenstad en geniet van de prachtige Lakenhal, vervolg je weg door wat kleine parkjes net buiten de stadskern en ren tot slot nog een heuveltje op richting het Wawel Kasteel. Je kunt kun heerlijk rustig op de binnenplaats van het kasteel rondkijken en dan via een trap weer via de Wisla je weg terug naar het hotel vervolgen. Geen definitieve route. Gewoon lekker waar je zin in hebt, terwijl je aan sightseeing doet.

Leuk om te weten. Als je het kasteel uitrent via de trap aan de achterkant, aan de zijde van de rivier, staat daar Smok Wawelski. Mooie naam hé? Dit is de bekende draak uit de oude Poolse volksverhalen. De draak staan dan ook beter bekend als de Wawel Draak. Het verhaal? De draak zou iedere dag door de bewoners van Wawel gevoerd moeten worden. Koning Krak loofde zijn dochter uit aan diegene die draak zou kunnen verslaan. Er was natuurlijk niemand die deze uitdaging aan durfde te gaan. Toch was er eentje. De schoenmaker Skuba. Skuba had een geniaal idee. Hij vulde een dood schaap met zwavel en voerde deze aan de draak. Ik hoef niet uit te leggen wat er toen gebeurde. Doordat de draak in brand vloog en zo erg verbrandde, dronk hij de halve Wisla leeg. Hierdoor zwol jij zo erg op dat uit ontplofte. Niemand heeft de draak daarna nog gezien in Polen.

Ga deze Krakau City Run niet lopen als je lekker door wilt lopen, voor een lange afstand of een intervaltraining gaat. Dan kun je beter langs de Wisla lopen. In totaal rende ik hier ongeveer 6,5 kilometer. Niet veel. Maar wel een lekker begin van de dag. En je hebt al een gedeelte van de stad gezien terwijl het nog lekker rustig was.

 

Voorzieningen
Druk Toeristisch Stad
Geen beoordelingen

Plaats een reactie

Schrijf een beoordeling

Krakau, Polen

Get Directions