Background Image

Hardlopen in het buitenland. Hoe dan?

Hardlopen in het buitenland.

Voor Intersport Nederland schreef ik een blog over hardlopen in het buitenland. Of ja. Hoe ga je te werk als je weet dat je weer een leuk reisje gaat maken en je daar ook een rondje wilt hardlopen.

Hardlopen is in de meeste grote Europese steden niet zo moeilijk. Je maakt een rondje door de stad, kijkt op de kaart waar de grote parken zijn, zoekt naar rivieren en wellicht is er een strand met een mooie boulevard. Iedereen reist op een andere manier, de een stippelt alles tot in de puntjes uit en laat niets aan het toeval over, de ander boekt een ticket en ziet wel waar het schip strand. En een heleboel mensen zitten ergens tussenin. Ik ook. Al neig ik meer naar de kant van eenticket boeken en dan zien we wel. Al zoek ik van te voren wel iets uit. Zeker wat betreft hardlopen in het buitenland. Hoe ik dat doe? Dat vertel ik je hier.

Het belangrijkste is natuurlijk het bepalen van je bestemming, als die nog niet vaststaat dan kun je niet veel. Logisch en een beetje overbodige informatie. Maar ik ken ook mensen die hun bestemming bepalen aan de hand van eventuele hardloopwedstrijden in het buitenland. Verder zijn de volgende puntjes ook wel goed om rekening mee te houden.

1. What to wear?
Allereerst, wat is de temperatuur op de plek(ken) waar je naartoe gaat? Dit is van essentieel belang.

2. Google is your best friend
Ik kan mij geen leven zonder Google meer voorstellen. Google weet gewoon alles. Vooral Google Maps vind ik fantastisch om even te checken voordat ik wegga.

3. Join the run club
Een paar weekjes voor vertrek check ik meestal even of er lokale run clubs zijn. Zo is de Nike Run Club in veel grote steden goed vertegenwoordigd.

4. Sightjogging
Inmiddels heb ik al een paar keer een sightjogging tour gedaan. Dit is een goede manier om een stad te ontdekken en heel veel over de stad te leren van de echte locals.

5. Races
Is er een lokale race? Leuk, meedoen! Zo’n race in het buitenland is altijd een hele ervaring.

6. Gereedschap
Naast je hardloopoutfit, is het slim om altijd wel ‘gereedschap’ bij je te hebben.

Hoe bereid jij voor als je gaat hardlopen in het buitenland en daar ook een stukje wilt hardlopen?

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie