Background Image

Hardlopen door de sneeuw

LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_9
Hardlopen door de sneeuw? Nee, dat vond ik echt vreselijk. Ik was eigenlijk een echte sneeuw-hater. Ik ben er nog steeds niet dol op. Althans, als er sneeuw in Nederland valt dan. En voornamelijk als ik er doorheen moet fietsen. Zodra er één vlokje sneeuw uit de hemel komt vallen, zie ik mijzelf al zes keer languit een sliding maken en naast mijn fiets op de grond liggen. Deze visualisatie werd bijna werkelijkheid toen ik vrijdagavond glibberend op mijn fiets zat. Enfin. Het gaat hier niet over fietsen. Hardlopen door de sneeuw is beter en leuker. Door verse sneeuw dan. En vooral op wintersport. Daar is hardlopen door de sneeuw een groot feest. En ik laat je zien waarom.

Eerlijk ik eerlijk. Ik was niet meteen enthousiast over een vakantie naar de sneeuw én hardlopen door de sneeuw. Als je er niet mee opgegroeid bent, is een wintersportvakantie een apart fenomeen. Wie gaat er nu vrijwillig naar de kou en legt hier ook nog eens een gigantisch bedrag voor neer? Dat was altijd een beetje mijn gedachte. Maar meningen kunnen veranderen. Ik moest namelijk mijn woorden terugnemen. Vorig jaar ging ik voor het eerst op skivakantie en ik vond het oprecht heel erg leuk. Het skiën, de après-ski en ook de apfelstrudel ging er goed in. Maar ook het hardlopen was fantastisch. Eerder magisch. Oostenrijk stiel mijn hart.

Ik stond met liefde een paar ochtenden heel vroeg op om te kunnen genieten van een hardlooprondje door de magisch mooie natuur van Oostenrijk. Toen de kou deze week weer op kan zetten, de sneeuwvlokken uit de hemel kwam dwarrelen en Nederland veranderde in een winterwonderland, besloot ik terug te kijken naar mijn hardloopfoto’s door de sneeuw. Bij het terugzien van deze foto’s krijg ik meteen weer zin in een hardlooptripje naar de sneeuw. Droom je met mij mee?

LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_4

LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_11 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_8 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_6 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_2

LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_7 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_1 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_3 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_5 LRTW_Oostenrijk_Hardlopen door de sneeuw_10

Als ik alle winterse plaatjes voorbij zie komen op Instagram in Nederland, ziet het er best wel mooi uit. Ik kreeg dan ook best wel zin om een rondje door de sneeuw te gaan hardlopen. Dit deed ik ook, 28 kilometer om precies te zijn. Alleen niet de door de sneeuw. Die bleef hier in het zonnige zuiden niet liggen.

Wat vind jij van hardlopen door de sneeuw?

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie