Background Image

Goede voornemens voor ’17? Ga toch rennen!

Goede voornemens 2017
Goede voornemens? Nee. Daar deed ik vorig jaar eigenlijk al niet meer aan. Toch zette ik vorig jaar een aantal reis- en hardloopwensen op een rijtje. Maar toch blijkt ieder jaar weer, dat je niet in de toekomst kunt kijken en dat je dag voor dag moet leven om ten volste te kunnen genieten. Natuurlijk kun je vooruit kijken en dingen plannen. Leuke dingen om naartoe te leven. Of spannende doelen stellen waar je voor een bepaalde periode op kan focussen. Dat doet iedereen, dat heeft ook ieder mens nodig denk ik zo. Daarom dit jaar geen wensenlijstje vol met reis- en hardloopdoelen. Dit jaar of eigenlijk de komende maanden ga ik iets anders doen. Iets waarmee ik niet bekend ben en eigenlijk als de dood voor ben.

“Have you ever been a stranger. On the edge of something new”

Deze quote komt uit de theme song van Serious Request 2016, door Lucas Hamming. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde bleef deze zin meteen hangen. Want dit is precies waar ik mij op dit moment bevind. Ik sta aan de rand van iets nieuws. Iets wat ik nog nooit gedaan heb. Iets wat ik doodeng vind. Wat ik eigenlijk gedacht had nog even uit te stellen. Maar soms is het tijd om het roer om te gooien en iets anders te doen. En daarvoor ga ik 2017 gebruiken. Dus, goede voornemens? Ga toch rennen. Dit ‘soort van’ credo had ik in 2016 al, maar toen had toch nog ik heel veel dingen op mijn lijstje staan. Allemaal dingen die ‘moesten’. Alleen zo werkt het niet altijd. Daarom ga ik dit jaar geen nieuwe doelen op papier zetten, ik ga niet opnoemen waar en wanneer ik weer op reis wil. Ik ga wel zien wat dit jaar voor mij in petto heeft. Want als er iets is dat ik wel geleerd heb in 2016, is dat je het leven niet kunt plannen. En daarom ga ik dat in 2017 even niet doen.

Op dit ene kleine, op zeer korte termijn, doodenge dingetje na dan. Al een tijdje voel ik dat ik een nieuwe uitdaging nodig heb. Nieuwe motivatie. Al een tijdje kriebelde het als ik het weer eens voorbij zag komen. Ooit zou ik dat ook doen dacht ik altijd bij mijzelf. Normaal gesproken haal ik mijn motivatie uit het hardlopen in het buitenland. Afgelopen jaar was ik gezegend met meer dan zeven buitenlandse hardloopavonturen. Dat is dit jaar anders. Ik heb geen oneindig aantal vakantiedagen en spendeer nog steeds meer tijd in Nederland door dan daarbuiten. In Nederland wil ik ook plezier in het hardlopen blijven houden. Voor heel eventjes was ik dit plezier even kwijt. Hardlopen is voor mij meer dan alleen een sport om fit te blijven. Het verbindt mensen, het laat vergeten, heel de wonden, geeft energie en zelfvertrouwen. Het laat mij keer op keer inzien dat de wereld heel erg mooi is. Ik mistte dit gevoel de laatste tijd en voelde dat ik iets moest doen om dit te doorbreken. En nu ik op het punt sta om compleet uit mijn veilige zone te stappen, voel ik nieuwe energie. Heb ik er weer zin om kilometers te maken. Zeker met mijn nieuwe spiksplinternieuwe schoentjes die mij door een heleboel kilometers moeten gaan slepen.

Dus heb ik mij een paar weken geleden officieel ingeschreven. Ik ga het gewoon doen. Ik ga op 9 april 2017 42,195 kilometer hardlopen. Ah! Ik vind het zo spannend. Ik heb op dit moment geen idee hoe dit mij ooit gaat lukken. Ik ben nog nooit verder dan 26 kilometer gekomen. Ergens zei altijd iets in mij dat ik moest wachten tot ik wat ouder was. Totdat ik ‘hardlooprijp’ zou zijn. Zo ongeveer als ik over de 30 zou zijn. Want dan zou ik snelle wedstrijdjes gelopen hebben om een goede en sterke marathon te lopen. Maar weet je wat het is. Ik ga deze marathon niet lopen omdat ik een toptijd wil neerzetten. Ik ga deze marathon lopen voor mijzelf. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het mentale aspect van een marathon. De ups en downs. De trainingsperiode en de helse weg tijdens de marathon zelf. Nieuwsgierig naar wat de Rotterdam Marathon met mij als persoon gaat doen. En dit is alles wat ik voor in 2017 in petto heb. Daarna zien we wel weer wat er op mijn pad komt.

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

8 Comments
 • Wat mega gaaf Lou! Ik weet zeker dat je het kan, en waarschijnlijk nog snel ook ;-). #yougogirl

  1 januari 2017 at 20:17 Beantwoorden
 • Wat super gaaf, succes! (en veel plezier)

  1 januari 2017 at 21:34 Beantwoorden
 • Wat ontzettend knap dat je dit gaat doen, dat is nog eens een uitdaging voor jezelf. Heel veel succes! Ik weet zeker dat je het kunt en ik kan niet wachten om al je verhalen te gaan lezen.

  1 januari 2017 at 22:54 Beantwoorden
 • sofie

  Super uitdaging en doel.
  Zelf liep ik vorig jaar mijn eerste marathon in Parijs en dit jaar loop ik ook in Rotterdam.
  Als ik je een tip mag geven, volg niet ALTIJD je schema en geef je lichaam ook wat rust.
  Soms heb je daar meer aan dan een extra training.
  En ook beetje ‘leren’ trager lopen want het best een andere dingetje.
  Heel veel succes met training en tot op de marathon 🙂
  Je zult het super doen!

  Liefs

  6 januari 2017 at 14:47 Beantwoorden

Plaats een reactie