Background Image

Geen stedentrip zonder hard te lopen

De zomer is voorbij. En weet je wat? Dat is helemaal niet erg. Wat het najaar zo leuk maakt? Het is dé ideale reistijd voor een stedentrip. De temperaturen zijn op veel plekken flink gedaald en voor ‘ons hardlopers’ is dat best wel fijn tijdens een stedentrip. In plaats van de metro of de toeristenbus te nemen, ontdek ik een stad altijd op mijn hardloopschoenen. Het is de ideale manier om snel cultuur te snuiven. Je ontdekt binnen no time de leukste plekken. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg fijn om ’s ochtends vroeg lekker te gaan hardlopen (samen met alle andere sportievelingen), om daarna onbezorgd te kunnen genieten van alle lokale lekkernijen.

Dit jaar deed ik drie stedentripjes én ze waren alle drie fantastisch om hardlopend te ontdekken. Hierbij mijn drie tips voor dit najaar:

Barcelona
Veel Catalanen én toeristen lopen over de boulevard langs het strand. Heel fijn omdat je je route zo lang en zo kort kan maken als je zelf wilt. Echter, wil je Barcelona op een andere manier zien? Boek dan een ‘sightjogging tour’ bij Joan van 360 Running Barcelona. Hij laat je de stad op een geheel andere wijze zien, terwijl hij met heel veel passie over zijn stad vertelt.

Stedentrip

Sightjogging door Barcelona met het mooiste uitzicht.

Lissabon
Een fantastische stad waar veel te zien is, de mensen heel aardig zijn en waar je heerlijk kunt eten en drinken. Wil je lekker doorlopen (lees: lange duurloop)? Ga dan hardlopen langs de Taag. Wil je iets meer van het typische Lissabon ontdekken? ‘Verdwaal’ dan vroeg in de ochtend tussen de wirwar van oude trappen en nauwe steegjes in de kleurrijke wijken Bairro Alto en Alfama.

Stedetrip

Het authentieke Lissabon ontdekken op je hardloopschoenen.

Krakau
De onontdekte parel van het oosten. Krakau is leuk. Ik was er in januari. Het vroor toen 15 graden. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Ga hardlopen langs de Wisla, ga terug in de geschiedenis (vooral de oorlogsgeschiedenis is minder leuk, maar het hoort er wel bij) en sluit je dag af met een wodkaproeverij in een van de vele gezellige cafés die de stad rijk is.

Stedentrip

In de vrieskou hardlopen langs de Wisla in Krakau.

Dit artikel schreef ik voor SPRINT Magazine. Lees hier het magazine online en geniet van meer columns, interviews en artikelen. Het nieuwe SPRINT Magazine komt 10 december uit. Met weer een nieuwe column van mij. 

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie