Background Image

Geen PR, wel een podiumplek

Mijn horloge geeft aan dat de eerste kilometer voorbij is. Als ik op mijn klokje kijk zie ik 3.45 staan. Niet slecht, denk ik bij mezelf. Al weet ik dat dit maar een ijdele illusie is.

Ik ben niet goed op de 5 kilometer. Dat is al sinds ik wedstrijdes loop. Daarom loop ik deze afstand ook té weinig. Het zou goed voor me zijn om dit vaker te doen. Toch doe ik het bijna nooit. Het is altijd hetzelfde liedje. Net als vanavond. Ik start vol goede moed met veel snelheid. Maar ik kan het niet volhouden. Ik kan niet tot het gaatje gaan. Zo nét over dat randje. Elke kilometer die volgt is iets langzamer. Ik probeer het wel, maar ik kan niet harder. Terwijl ik weer dat het ergens juist wel kan. Aan die 5 kilometer lijken dan ook geen einde aan te komen. Terwijl een 21 voorbij ‘vliegt’ – spreekwoordelijk gezien dan. Als ik, toch redelijk kapot voor mijn gevoel, over de finish kom en mijn horloge uitdruk zie ik wat ik bijna altijd zie: 19.33. Bijna altijd hetzelfde. Ik neem me ook altijd stellig voor dat ik vanaf nu meer vijfjes ga lopen… Volgende wedstrijd? Een halve marathon.

Liefs, Marlou

– De 5 van Bavel. 23 september ’17. 

Lou

Lou houdt van reizen, hardlopen én schrijven. En het liefst allemaal tegelijk. Zo vaak, als haar 24 vakantiedagen het toelaten, probeert ze te reizen. Ze droomt dan ook over het ontdekken van de wereld op haar hardloopschoenen.

Geen reacties

Plaats een reactie